Side 1 av 1

Open World-spill

Lagt inn: 10 feb 2022, 15:01
av Ryder
Tenkte å lage en tråd om såkalte "open world"-spill.

Spilte en del PC-spill, først og fremst FPS-spill, før jeg fikk barn. Etter det har det vært tørke ei stund, helt til vi kjøpte Nintendo Switch til guttene for et par år siden. Ble med og spilte litt ymse som de likte, og det var gøy nok - men så fikk eldstemann "Zelda - Breath of the Wild" og jeg ble helt hekta. Siden har jeg også kjøpt et par "voksen-spill" i samme sjanger til meg selv - som "Skyrim" og "Witcher 3" (som jeg holder på å runde nå).

Alle de tre spillene har mange til som er ulikt, men til felles at du ferdes fritt i en stor verden, og i stor grad kan velge oppdrag og progresjon selv - og alle ispedd både action- og rollespillelementer.

Jeg er såpass gammel at jeg bare blir utmattet og stressa av spill der det er full pupp hele veien, er heller ikke så glad i å bli holdt i hånda hele veien. Liker friheten disse spillene gir til å dasse rundt i eget tempo, og samtidig ha krydderet med krevende enkeltoppdrag og bosser. I tillegg har du i mer eller mindre grad til å utvikle og forme karakteren din, noe som gjør det gøy å spille flere ganger.

Skyrim har sin sjarm, men begynner å bli gammelt, mens både Zelda BotW og Witcher 3 er top notch i min bok. Noen mer erfaring fra lignende spill som kan anbefale noe i samme gate?

Re: Open World-spill

Lagt inn: 10 feb 2022, 15:48
av Pancho P
Open world-spel er den klart beste "sjangeren" etter mitt syn. Eg har har spela alt av GTA og må innrømme at eg har vore hekta på alle spela i denne serien, kanskje med unntak av GTA V. Red Dead Redemption, også utgitt av Rockstar Games, er endå meir fascinerande. Alle desse spela har flust med oppdrag, men eg synest ikkje at desse er dei mest interessante. Det artigste er å bevege seg fritt i eit enormt landskap og snuble borti karakterar, stader og hendingar.

Elles kjøpte eg det same Zelda-spelet som du nemner til dottera mi. Ho elska det frå første sekund og har det fortsatt som sitt favorittspel, sjølv om ho er 16 år.

Det spelet som har gjort størst inntrykk på meg er eit lite, ukjent spel som tar få timar å runde. Det heiter 'Journey' og er utvikla av eit lite, uavhengig selskap som heiter thatgamecompany. På ein måte er det open world, men i eit fortryllande lite univers. Skal ikkje spoile noko i tilfelle nokon har lyst til å sjekke det ut.

Re: Open World-spill

Lagt inn: 11 feb 2022, 09:37
av Ryder
Takk, @Pancho P, skal sjekke om jeg finner Journey!
Enig i at det er friheten som er hovedattraksjonen, å aldri vite hva du møter bak neste sving og bakketopp.

Nå er jeg bare på Switch (prøver å holde pc til jobb, hehe, og venter med PS eller Xbox til guttene er litt større), og det er litt begrenset utvalg i de nyeste titlene som krever massiv maskinvare. Men ser at Red Dead Redemption gis ut på Switch i løpet av 2022. Er ikke så nøye for meg om portalen kutter litt i svingene på grafikken, så lenge spillbarheten er bra.

Re: Open World-spill

Lagt inn: 11 feb 2022, 09:54
av Pancho P
Eg er redd for at 'Journey' ikkje finst på Switch, men thatgamecompany har gitt ut eit liknande spel på denne platformen som heiter 'Sky'. Har ikkje spelt dette, men dottera mi seier at det er glimrande. Sjølv har eg ikkje spela noko sidan PS3😬. Har så mykje anna moro å finne på😃.

Re: Open World-spill

Lagt inn: 11 feb 2022, 11:31
av red
For mer Zelda hadde jeg sjekket ut Skyward Sword (HD) til Switch. Ikke helt open-world slik som Breath of the Wild (som er det første Zelda spillet som er det), men mange likheter, så tipper både du og barna vil like det.

I tillegg så kommer antakelig Breath of the Wild 2 ila andre halvdel av 2022. Gamer ikke så mye lenger, men det er i hvert fall den utgivelsen jeg ser mest frem til i år. Trailer/teaser fra i fjor -


Re: Open World-spill

Lagt inn: 11 feb 2022, 12:21
av Ryder
red skrev: 11 feb 2022, 11:31 For mer Zelda hadde jeg sjekket ut Skyward Sword (HD) til Switch. Ikke helt open-world slik som Breath of the Wild (som er det første Zelda spillet som er det), men mange likheter, så tipper både du og barna vil like det.
Ja, gutta fikk Skyward Sword for noen uker siden og er godt fornøyde! Mulig jeg prøver meg sjøl også.
BOtW 2 imøteses med stor interesse her i gården. 11-åringen er en ganske nerdete type, så han sitter med nesa i YouTube og gjør research på Zelda-lore. Kunne nok gjort det greit i Kvitt eller Dobbelt snart… 😆

Re: Open World-spill

Lagt inn: 12 feb 2022, 01:44
av Pangaea
Takk for interessant tråd og anbefalinger :)

Elsket alle Witcher spillene, og særlig 1 og 3. Har spilt gjennom 3eren flere ganger, inkl med mods som gjorde det vanskeligere og skapte mer innlevelse. Et helt fantastisk spill på alle måter, med en veldig sterk historie. Vil også anbefale bøkene av Sapkowski.

Eneste Zelda-spillet jeg har prøvd er et gammel på Gameboy. Begynte på en strand, og måtte komme opp på et fjell med et gigantisk egg, eller noe slikt. Har ikke spilt de ulike Elder Scrolls heller, men de blir som regel trukket fram. Opinionen er visst ganske delt om Skyrim, men mulig de tidligere spillene er for utdaterte grafisk nå, vet ikke da jeg ikke har spilt dem, bare hørt mye bra om dem.

Ellers har jeg stor sans for rollespill. Hadde utrolig mye moro med Baldur's Gate, Baldur's Gate 2, Icewind Dale og ikke minst Planescape: Torment. Spilte alle lenge etter de var gitt ut, men de var helt fantastiske. Akkurat nå driver jeg å spiller (opp igjen) Pathfinder: Kingmaker. Ingen av disse rollespillene er "open world" i klassisk forstand vil jeg tro, da man ikke er på et gigantisk kart og kan gå og gjøre det man vil. Det er heller et lappeteppe av kart, og selvsagt en sentral "story" som man i større eller mindre grad følger opp. Men med stor grad av valg, eller rollespilling, heh.

Selv om jeg elsker disse spillene, så er de absolutt ikke av typen "pick up and play". Det krever sinn mann (eller kvinne) og sette opp sin karakter, med et utall valg av klasser, raser, egenskaper osv. De er heller ikke enkle, og hele gruppen min har dødd et utall ganger. Lagre ofte. Veldig ofte! :-|

Synes likevel slike spill er veldig artige, stort sett, kan selvsagt være frustrerende å bli one-shotta opp igjen og opp igjen. De tar mye tid og det er kjekt å leve seg inn i en slik verden, prøve litt ulike karakterer med ulike valg, ulike moralske kompass osv (men jeg heller stor sett mot "good", siden det passer meg). Vet mange er misfornøyd med "kingdom management" i Pathfinder: Kingmaker, men ettersom jeg også liker strategispill og slikt, så synes jeg faktisk den delen av spillet er veldig interessant. Artig å bygge opp noe fra grunnen av, og se det vokse og ta form over tid.

Det store nye som kommer er jo Elden Ring. Blir neppe for meg, vertfall på lenge, for PC er ikke i stand til å kjøre det, og har ikke konsoll, men det ser veldig interessant ut. Fra samme folka som har laget Demon Souls og Dark Souls -- men jeg har ikke spilt de heller. Men det ringer sikkert noen bjeller der ute.

Har ikke hørt om Journey og slikt, så vet ikke hvordan det sammenlignes med dette -- men et lite spill som heter "To The Moon" var kjempebra synes jeg. Ikke open world, og nesten mer som en interaktiv historie, men det var veldig bra. Et søtt lite spill som kan få steiner til å gråte.