Page 1 of 1

Metroidvania / plattformer

Posted: 14 Aug 2021, 22:36
by Pangaea
Starter en ny tråd framfor å legge det inn under PC-spill, og håper det er greit. Går vel mye i FM der vil jeg tro.

Inntil for ca et halvt år siden, så hadde jeg aldri prøvd et metroidvania-spill. Visste ikke hva det var, og hadde ikke engang hørt uttrykket/sjangeren. Så kjøpte jeg Hollow Knight etter å ha hørt gode ting om det... Det var jaggu bra ass! Okay, jævli frustrerende også, og det gikk tidvis ganske hardt utover tastaturet her... men det var likevel et meget godt spill, og jeg klarte til slutt å komme gjennom hele sulamitten (men uten å ta alle bossene, for noen av dem var helt SYKT vanskelige).

Nylig leste jeg om et Kickstarter-prosjekt for et nytt metroidvania-spill som heter Crowsworn. Kickstarteren var ferdig for noen dager siden, og de presterte å samle inn nesten nøyaktig 10 ganger det de var ute etter originalt. Meget bra, og jeg ser fram til spillet om ca 2 år, ettersom jeg støttet det selv. Umulig å si om jeg kommer til å like det så bra som Hollow Knight, men jeg synes selve sjangeren var bra også, ettersom jeg liker å utforske brett og verdener i PC-spill, og bruker myyyyyyye tid på å bare surre rundt og prate med folk osv. Så konseptet i metroidvania om at du får nye egenskaper etter hvert, og dermed kan komme til nye områder av brettet, og finne ut mer om verdenen osv, det passet meg veldig bra.

Som indikert så er det for sent til å støtte spillet nå, men det blir selvsagt tilgjengelig for vanlig salg når det kommer ut, og sikkert til en relativt billig penge, så folk kan evt kjøpe det da.

Noen av dere som spilte Hollow Knight eller evt andre metroidvania eller plattformer-spill? Trine-spillene passer vel for så vidt inn i den siste sjangeren her. Jeg synes Trine 1 og 2 var veldig bra, og spilte dem også sammen med en kamerat.

Re: Metroidvania / plattformer

Posted: 12 Mar 2022, 22:59
by Deleted User 595
@Pangaea

Axiom Verge er verdt en titt! En av de aller beste innenfor sjangeren. Sjekk noen reviews på YouTube om du er interessert.

Jeg syntes det var helt fantastisk. Litt treigt de første 30 min, men så åpner det raskt opp.

Oppfølgeren er og veldig bra, men anbefaler enern :)

Kan og anbefale Cave Story, som er en klassiker, samt Momodora.

Re: Metroidvania / plattformer

Posted: 14 Mar 2022, 10:40
by Pangaea
Takk for tipset @GBailey. Skal sjekke opp Axiom Verge og de andre du nevner :)