Bundesliga

Resten av verdens fotball diskuteres her, inkl norsk fotball.

Topic author
JørgenT
ronoD
Posts: 541
Joined: 01 Jun 2021, 06:56
Liker gitt: 689
Liker mottatt: 976

Interessant å sjå Dortmund mot Leverkusen. Blei ein relativt kontrollert siger (for dortmund) med litt rusk her og der. Ser at bellingham har tatt steg og er I full fart mot å bli ein komplett midtbane. "Duellen" med wirtz var ganske einsidig, men i motsetnad til førre gong då Leverkusen og wirtz destruerte Dortmund tok dei i denne kampen tak defansivt, først og fremst med å IKKJE bruke hummels og med ein betre midtbane (özcan og can).
"Gøy" for oss her på berget også at Ryerson gjer det meget bra i sine første kampar for bvb. Hadde jo bundesliga nivået inne frå før av, men veldig frisk og toneangivande i ein storklubb.
Uansett litt trist kanskje at wirtz, den nye store maestroen, fekk ein såpass alvorleg skade som verkar å ha svekka han ein god del, men godt taktisk spel av Dortmund også. Enda ung og kan ta si tid med utviklinga enda!
post liked by: Pancho P, Can2, Pink Final
User avatar

pixma
Donor
Posts: 1904
Joined: 08 Aug 2018, 22:35
Liker gitt: 783
Liker mottatt: 2471

Er vel ikke lenge til Ancelotti får sparken i RM, tap i dag og vinner Barcelona så er dem vel 8 poeng foran RM, og d er vel dårlig greier der i huset.
post liked by: Can2
User avatar

Blodfink
Donor
Posts: 13977
Joined: 11 Aug 2018, 11:57
Liker gitt: 21509
Liker mottatt: 17568

Gått meg litt hus forbi at BL er jevn, en guide her:

https://www.livescore.com/en/news/bunde ... 371706640/
LUHG!

Topic author
JørgenT
ronoD
Posts: 541
Joined: 01 Jun 2021, 06:56
Liker gitt: 689
Liker mottatt: 976

Ja! Det er spenning i år!
Bayern har "svikta" litt i år og med eit sterkt heat bak som jagar kan det fort bli ein spnande vår. Skal ta ein liten skål om det ikkje blir gull til BM denne sesongen;)
post liked by: Blodfink, Pancho P
User avatar

Blodfink
Donor
Posts: 13977
Joined: 11 Aug 2018, 11:57
Liker gitt: 21509
Liker mottatt: 17568

På tide med en annen mester ja, nærmer seg Rosenborg-takter...Kjedelige greier.
post liked by: Pancho P, JørgenT, Pink Final
LUHG!

Topic author
JørgenT
ronoD
Posts: 541
Joined: 01 Jun 2021, 06:56
Liker gitt: 689
Liker mottatt: 976

Fredag 03.03.23, viktig dato for minst to av dei største klubbane i Tyskland.
-Tradisjon og dedikasjon mot kapital og ambisjon.
-Ein gul vegg mot ein raud okse.
Vinn BVB er dei for alvor med å kjempe om tittelen, vinn RBL er det duka for den mest neglebitande våren i manns minne.
"Laget alle elskar å hate mot laget alle FAKTISK hatar."

Det som sannsynlegvis blir Bellinghams siste sesong kan kronast i ein velfortent tittel, ein tittel få fortener meir enn legenda Reus. Reus som har stått oppreist, blitt slått ned, for så å gå på smell etter smell kan no få sin største tittel etter mange år med lengt og lyst etter den aller største. Cupen er riktig nok gjev og viktig for Tyske klubbar, og det er alltid fint med individuelle kåringar, men denne eine manglar for evigunge Reus. Og apropos Bellingham. Kven skal no ta over? Som Engelsk alibi er det sannsynleg at det er Bynoe-Gittens. Ungdomen som står med 11 opptrednar i år, som i seg sjølv ikkje er stort, men har på dei 11 kampane markert seg for sterke 3 mål og 1 assist. Sterket med tanke på at han stort sett har fått innhopp på litt under ein omgong i snitt. Det er difor BVB er ein talentfabrikk, nesten i same målestokk som Ajax. Det blir uansett vanskeleg, kanskje umogleg å erstatte Bellingham, men Brandt har gjort sitt aller beste for å gjere det potensielt framtidige saknet mindre. 14 "målpoeng" på 30 kampar er førebels resultat, noko som er nesten mål eller assist i annankvar kamp i snitt og det er kun når han er sist eller nest sist på ballen. Forutan det strør han om seg med pasningar og jobbar godt i eit Dortmund maskineri som ser ut å slå godt frå seg i ein sesong Bayern er litt i utakt. Med ein Can og Özcan som dekker midtbana defansivt verkar det som om svakheitene i forsvaret som dei lenge har slitt med i alle fall er noko mindre og Ryerson er eit friskt pust og svært toneangivande på begge backane. Gregor Kobel verkar å ta opp den stolte keeper-arva frå våre gamle heltar, Lehman og Weidenfeller som ein påliteleg sisteskanse.

På motsatt banehalvdel sit nokre tørste oksar og ønsker å bli noko meir enn eit perifert og hata lag frå aust. Med stortalentet Gvardiol som skal leie sentrallinja saman med Szoboszlai og Olmo. Sistnemnte blir garantert eit stort sakn for RBL både i innspurten og sesongen ellers, men Szoboszlai har vore strålande og toneangivande for klubben og det meste verkar å gå gjennom han. I spissen har dei det Portugisiske håpet Silva, den "bortkomne son" Werner og sjølvsagt "monsteret" Nkunku som har nok ein sterk sesong. Han klarar berre ikkje å stoppe å score mål! Dei har også vore smarte å sikra seg Wolfsburgs balanserande midtbanespelar Schlager, som er delaktig i at dei kreative og noko meir framoverretta spelarane kan bli frigjort. Så når ein ser på kva skyts og talent som er i denne eksplosive stallen kan ein trygt seie at det skal bli nok å bryne seg på for nokon og ein kvar.

Den som ventar får sjå, blir det Dortmund som rykk litt frå og skal følge Bayern til døra eller melder RBL seg på for fult?
Den somventer får sjå.
post liked by: Pink Final, Ryder, Pancho P, Blodfink
User avatar

Pink Final
Manchester; football, music, fashion, industry, history
Posts: 7227
Joined: 03 Aug 2018, 21:11
Liker gitt: 25482
Liker mottatt: 16385

Fantastisk post @JørgenT.
Liker at du holder oss litt oppdatert på den tyske klubbfotballen.

På tide med en ny mester, Bayern har 10 strake gull.
Jeg ser Union Berlin ligger på 3 plass.
Hva tenker du om dem?

Følger du 2 Bundesliga?
Går Hamburg omsider opp igjen denne sesongen?
Hva med Kaiserslauteren?
Hvordan er ståa i den klubben nå?

Kanskje følger du ikke de klubbene så tett?
Har skjønt at det er Dortmund du følger tettest.
post liked by: Pancho P, JørgenT, Blodfink
Football Pink Final, Manchester’s saturday Pink - 1904-2000

Topic author
JørgenT
ronoD
Posts: 541
Joined: 01 Jun 2021, 06:56
Liker gitt: 689
Liker mottatt: 976

Takk @Pink Final . Er I grunnen travelt nok for ei enkel sjel som meg å følge to store ligaer, samt litt hockey og snooker. Men om eg tek ein rask kikk ser det ut som det er eit meget sterkt 2bl heat! Over halvparten av klubbane har relativt nyleg vore i den øverste divisjonen.
Store klubbar som nurnberg og Hannover er desverre for dei litt utav opprykkskampen. Håpet lev for kaiserslautern om dei held tritt og sankar jamnt framover. Tenker Hamburg er det laget du nemnte som er mest sannsynleg å returnere til 1bl. Er nok litt "heislag" over dei I det siste.
Det er også fint, når begge klubbane nok ein gong befinn seg i same divisjon at me har det spenstige oppgjeret mellom Hamburg og st.pauli.
Rivalane eintracht Braunschweig og magdeburg er også eit lite rivaloppgjer der begge klubbane slit litt nedi botn. Sikkert fleire også, men nok av heftige oppgjer i den divisjonen også.

For å gå tilbake til Union så trur eg dei faktisk kan vere med å skape spenning til siste slutt. Det har vist seg som ein av dei alle mest solide laga i denne sesongen og er svært tru mot prosjektet sitt verkar det som, men å vinne, det er eg ikkje heilt sikker på.
Liner uansett utviklinga godt.
post liked by: Pink Final, Blodfink

Topic author
JørgenT
ronoD
Posts: 541
Joined: 01 Jun 2021, 06:56
Liker gitt: 689
Liker mottatt: 976

Fekk desverre ikkje sett heile kampen, men forsto det sånn at Dortmund var best i første omgong medan RB var best andre. Gledeleg er det at BVB i alle fall får låne tabelltoppen i litt over ein dag!
Tenker at Bayern kjem a-poeng med BVB og tek over førsteplassen etter det som sannsynlegvis blir ein oppskriftsmessig siger mot Stuttgart (som på ingen måte er i form om dagen). Og Union skal også klare å vinne mot Köln, noko som i tilfelle gjer at det blir ei bittelita luke frå dei tre laga ned til RB. Det må seiast at mykje kan enda skje, men det er ikkje umogleg at det kan danne seg ein tet-trio.
Eg ville forsåvidt vore litt bekymra om eg var høgtsatsande RB, ettersom ein CL plass ikkje er sjølvsagt no når deier såpass forbigått av Union, og Freiburg, med siger vil gå forbi. Det bil vere ei stor skuffing om dei ikkje kvalifiserar seg (og desto større glede for alle oss andre!)
post liked by: Pink Final
User avatar

Blodfink
Donor
Posts: 13977
Joined: 11 Aug 2018, 11:57
Liker gitt: 21509
Liker mottatt: 17568

Thomas Tuchel tar over BM?

Forbes prøver å forklare sparkingen av Nagelsmann:

https://www.forbes.com/sites/marieschul ... f35fdc2397
post liked by: RedTrafford, Pink Final, Pancho P, Can2
LUHG!

Topic author
JørgenT
ronoD
Posts: 541
Joined: 01 Jun 2021, 06:56
Liker gitt: 689
Liker mottatt: 976

Objektivt sett er dette heilt idiotisk av bm. Dei kunne mykje heller vere tru til prosjektet. Dei har eit ekstremt spanande lag og det hadde vore mykje betre tjent med å heller backa manageren i staden for å slenge han under bussen.
Det er ikkje hans feil at generasjonsskifte tek litt tid og han hadde vore perfekt mtp. Ein langsiktig plan for klubben.
Når det er sagt er eg ikkje personleg lei meg, men det viser kor arrogante bm er i sin haldning til andre lags sportslege suksess og naivi ift. at dei ser på seg sjølv som urørlege.
post liked by: RedTrafford, Pancho P, Pink Final, Can2
User avatar

Pancho P
Donor
Posts: 2472
Joined: 24 Aug 2021, 20:09
Liker gitt: 12677
Liker mottatt: 8316

Heilt opplagt at Bayern vil kvitte seg med Nagelsmann. Dei ligg eit hav etter serieleiaren (ehm... eitt poeng) og dei har såvidt skrapa seg vidare (ehmm... 3-0) til kvartfinalen i Champions League mot PSG. Det er klart at det kan ha foregått ting i kulissene eller at jakkesmaken hans er for avantgarde for Rummenigge & co, men det verkar unekteleg snodig å gi Nagelsmann fyken akkurat no.
post liked by: JørgenT, RedTrafford, Pink Final, Can2
It's Squeaky Bum Time!
User avatar

red
Posts: 1482
Joined: 29 Jul 2018, 20:36
Liker gitt: 2150
Liker mottatt: 4040

Det ble rapportert at Tuchel lærte seg spansk for en tid tilbake.

Samtidig har vel Ancelotti sagt at han gir seg som manager etter at han er ferdig i Real Madrid (noe han fort kan være etter denne sesongen, med mindre han klarer å vinne CL).

Så hovedgrunnen til at Bayern gjør det nå er vel mer for å sikre seg Tuchel før evnt. RM gjør det, mer enn at de er så ekstremt misfornøyde med Nagelsmann.
post liked by: Blodfink, Pink Final, Can2
User avatar

Blodfink
Donor
Posts: 13977
Joined: 11 Aug 2018, 11:57
Liker gitt: 21509
Liker mottatt: 17568

Tror faktisk de punktene som Forbes-artikkelen tar opp er noe av grunnen, om ikke alt:
Det blir litt for mye Se&Hør med unge Julian muligens. Jeg personlig er ikke fan av fyren, hadde jeg vært BM-fan ville jeg vært fornøyd.
post liked by: RedTrafford, Pink Final, Can2
LUHG!
User avatar

Blodfink
Donor
Posts: 13977
Joined: 11 Aug 2018, 11:57
Liker gitt: 21509
Liker mottatt: 17568

Dortmund klarte ikke å vinne den viktige kampen mot Bochum i kveld. Bayern tilbake på topp søndag vel. Hertha Berlin bør være overkommelig selv for et haltende Bayern.
post liked by: JørgenT, red, Pink Final, Can2
LUHG!
Post Reply