René Meulensteen

Et norsk forum for diskusjon om alt Manchester United.
Post Reply
User avatar

Topic author
Pangaea
Posts: 2676
Joined: 07 Jul 2020, 03:51
Liker gitt: 3806
Liker mottatt: 4789

Meulensteen er kanskje en litt kontroversiell figur nå, og er ganske frittalende, og sa nylig at han mente ca 70% av stallen i United må skiftes ut. Dette intervjuet på ca 70 minutter er over ett år gammelt, så det var fra da Solskjær var manager i United, og vi lå på toppen av tabellen. Da var han langt mer positiv til laget, men det er jo ikke så veldig merkelig heller, all tid vi stort sett gjorde det bra og lå på toppen av tabellen (dessverre varte ikke det). Veldig mye interessant som sies, så det var skikkelig bra å få med seg. Han har visst skrevet en bok. Først og fremst for trenere virker det som, men kanskje interessant for andre også.

Usikker på hva som var det viktigste i samtalen, men noen ting er innsikt i prinsipper rundt treninger, "filosofi", hva SAF ville se i kamper, og viktigheten av fart og overganger. Det som er litt rart nå til dags, er at "kontringer" nesten har blitt et negativt ladet ord, men realiteten er at dette har vært et viktig element av nær sagt alle suksessfulle lag opp gjennom årene, og ikke minst Uniteds lag. Og med Liverpool-kampen friskt i minne, så er det en helt sentral del av deres spill også. Det ble ikke kalt gegenpress eller slikt når United gjorde en del av det samme, så det blir sett på i et annet lys nå, men tenk på de overgangene United hadde under Sir Alex, under Solskjær, og for så vidt Liverpool nå under Klopp. Det er ganske mange likheter, og handler om å skape farlige sjanser eller score mål raskt etter å ha vunnet ballen.

Jeg skal ikke skrive for mye her, dere kan se samtalen selv hvis dere ønsker. En mann som sikkert kunne bidratt bra for United enda, og en av feilene Moyes innrømte at han gjorde, var å ikke ha med seg bl.a. Meulensteen videre da han tok over.

post liked by: Cola2
Post Reply