Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro

Diskusjon rundt tidligere United spillere. Spillere som har tråder og som blir solgt fra klubben vil bli flyttet hit.
User avatar

Topic author
Blodfink
Donor
Posts: 14626
Joined: 11 Aug 2018, 11:57
Liker gitt: 23310
Liker mottatt: 19275

Det er jo vanskelig å ønske Ronaldo vekk, men det lander der for min del nå. Mest fordi han viste tegn på aldring i Juventus, og rapporter om at han ødela miljøet der. Det kan jo være sant også. Han kom minst 3 år for seint tilbake. Om det stemmer at han vil vekk så er jo saken løst.
post liked by: Cola2
LUHG!
User avatar

Buchan
Donor
Posts: 2044
Joined: 08 Aug 2018, 21:54
Liker gitt: 7562
Liker mottatt: 4334

Den stillestående 37 åringen er nå foreløpig på andre plass på Premier League Top Score liste. En liste som er dominert av Liverpool spillere. Synd med måltørken, ellers så hadde han vært i nærheten av Salah. Tror Salah har endel straffe scoringer.


Top Scorers

Rank Name GoalsGL AssistsA PlayedP Mins per GoalMPG
1
Mohamed Salah
Liverpool
20 10 26 111
2
Cristiano Ronaldo
Manchester United
12 3 24 160
2
Diogo Jota
Liverpool
12 1 25 142
2
Sadio Mane
Liverpool
12 1 25 178
5
Son Heung-
Tottenham Hotspur
11 5 24 189
5
Harry KaneKane
Tottenham Hotspur
11 3 26 204
User avatar

messilingard
Moderator
Posts: 4439
Joined: 10 Aug 2018, 14:32
Liker gitt: 2868
Liker mottatt: 9464

Selv om at Ronaldo spilte fantastisk i dag så har Ronaldo fortsatt hatt en del dårlige kamper, spesielt etter nyttår. Han har spilt 11 kamper så langt i 2022, og mistet 3 med skade. Vi har også hatt en vinterpause på to uker i denne perioden så kampene har kommet noe tett. Slik jeg ser det så er ikke Ronaldo i stand til å håndtere kampprogrammet alene, og når Cavani er såpass utilgjengelig som det han har vært har vi hatt et problem på topp. Han har scoret 4 mål i samme periode, hvor 3 av de åpenbart kom i dag. Det har ikke vært strålende med andre ord. Selv om at jeg krysser fingrene for en ketchupeffekt fremover!

Spør du meg så må United hente en spiss til sommeren, jeg ser helst at det blir to stykker gitt at Ronaldo også forlater klubben.
Egentlig så er det to grunner til at jeg ønsker at Ronaldo skal forlate klubben. Den ene er at vi må hente en spiss som også vil trenge spilletid, og Ronaldo er ikke kjent for å gladelig dele spilletiden sin med noen andre. Den andre grunnen er at jeg helst ser at vi får en spiss som er bedre i presspillet. Skal United ta steg neste sesong så MÅ løpskapasiteten, og det inkluderer spissplassen.
LoveUnitedHateGlazers
User avatar

Buchan
Donor
Posts: 2044
Joined: 08 Aug 2018, 21:54
Liker gitt: 7562
Liker mottatt: 4334

Tror aldri det var meningen eller forventet at Ronaldo skulle spille så mange kamper.
Men som nevnt Cavani stort sett utilgjengelig, Greenwood og Martial borte. Så har det blitt slik.
Og ja United bør absolutt hente en ny spiss eller to.

Deleted User 430

Buchan wrote:12 Mar 2022, 23:12 Tror Salah har endel straffe scoringer
Salah har 5 på straffer, CR7 2.
post liked by: Buchan

Deleted User 595

Med fare for å være upopulær, mener jeg at Ronaldo absolutt ikke bør gå til sommeren.

Vi har en garderobe og spillerstall som tydeligvis og beviselig ikke er preget av vinnerkultur. De fleste i den garderoben har ikke vunnet noe som helst av noe viktighet, utenom Varane og Pogba. Pogba har vunnet VM, en gang. De Gea, Jones, Matic og Mata har alle vunnet enten PL, CL eller begge deler, men det er mange år siden, og kun en gang.
Så da sitter man egentlig igjen med kun en "serial winner", altså Varane...

Og så har man Ronaldo, som har vunnet så og si alt, uttallige ganger, og mer enn noen andre. Ingen av de unge, britiske spillerne, som skal utgjøre stammen i laget vårt, har noensinne vært vinnere. De som da har klaget over at Ronaldo har kommet inn og satt knallharde krav, bør ikke settes over en mann, som i likhet med Sir Alex, og andre legendariske spillere og managere, kun tenker på EN ting: Å vinne.
Det er jo det vi supportere og vil: Vinne.

Hvordan var spillergruppa vår før Ronaldo kom? Kanskje var de i bedre humør og koste seg med Solskjær. Men vant de noe?
Nei. Ikke en eneste ting. De kom til finalen i en cup vi ikke engang ønsker å være med i. Og der var det platt av prestasjon og evne til å takle press når det gjaldt som mest. Straffene var gode da, det skal vi ha.

Noen av de (ikke mange igjen), vant en FA Cup under van Gaal, eller Europa League under Mourinho. Er det noe vi ser tilbake på med stor stolthet? Det er vel og bra å vinne slike cuper, men da spesielt om man i tillegg kjemper om ligagull og hevder seg i Champions League. Det er en bragd å vinne FA Cup, om man i tillegg vinner Premier League. For en klubb som United, kan vi ikke si at en sesong uten mulighet om å kjempe om å vinne serien, eller CL, er en suksess. Det er kanskje en relativ suksess, ut i fra forutsetningene. Men vi har større ambisjoner. Hvis ikke, ville ikke spillere som Varane, Sancho, eller Ronaldo for den saks skyld, engang tenkt på å signere for United.
Supporterne har større ambisjoner. Eierne? Det blir en annen tråd...

Vi kom på 2. plass i PL. Ja, det høres jo vel og bra ut, men hvor mange poeng unna City var vi? En andreplass høres bra ut, før man faktisk ser hvor utrolig langt unna man var en førsteplass. For øvrig i en "freak of nature" sesong der Liverpool kollapset fullstendig, uten van Dijk.
Så vil noen si; "ja, men under Solskjær tok vi jo rekord i flest bortekamper uten tap! Det er jo kjempeform!". Ja, rekorden er faktisk helt sykt imponerende. Men da glemmer man samtidig det enorme antallet uavgjortkamper vi spilte i løpet av den rekka. Vi gikk ikke hele den rekka og vant så og si alle kampene. Vi tapte poeng så det sang, både hjemme og borte. HJemme tapte vi en del, og borte spilte vi fort uavgjort. Da er ikke den rekka like vakker lenger. Når den i tillegg ikke førte oss i nærheten av City på poeng, betyr den fint lite. Vi spilte mye svak og kjedelig fotball, men var relativt greie bakover, og brukte farten til Rashford på kontringer. Det var slik vi spilte under Solskjærs storhetstid. Kontringsfotball; lange baller i bakrom på en rask ving/spiss. Oppbygningsspillet og link-up-play ble aldri bedre under Solskjær. Vi stod fortsatt og stampet mot motstandere som Norwich, Watford, WBA, osv. Vi stampet og stanget til og med mot motstandere fra lavere liga i cupene. Vi klarte ikke å bryte ned lag, og spille oss gjennom ledd. Og vi sliter fortsatt med det. Hvor var Ronaldo? Hvem sin skyld var det da, at vi ikke briljerte, siden Ronaldo ikke var her?

Dette United-laget har stått i stampe i ti år. Så kollapset det under Solskjær, som halve fanskaren forventet at det en dag ville gjøre. Det kollapset riktignok rundt samme tid Ronaldo kom inn. Da er det beleilig å legge brorparten av skylda der, selv om det er en logisk brist. Hvor var Ronaldo de ti foregående årene, når vi kollapset jevnt og trutt, sesong for sesong? Og så fikk Ronaldo den største formduppen han noensinne har hatt i sin snart 20 år lange karriere. Litt av en formdupp da. Lenge siden jeg har sett en så kritisert spiller, score så mange mål i løpet av en formdupp. Lenge siden jeg har sett en spiller egenhendig karre et lag til sluttspillet i Champions League, under en formdupp.

Men ja, det er en formdupp. Han har vært ganske dårlig de 5-6 siste kampene, før i dag. Han har virket fysisk dårlig, kanskje til og med skadet. I dag virket det ikke slik. Alle spillere går gjennom slike formdupper. Salah hadde en skikkelig alvorlig formdupp i forrige sesong. Kane startet sesongen fryktelig. Lingard sin formdupp har vart i 5 år snart, kun uavbrutt med en fantastisk rekke på 10-12 kamper i West Ham. Rashford sin formdupp har vart i et halvt år, om ikke lenger. Pogba sin United-karriere har bestått av formdupp på formdupp. Shaw er inne i en skikkelig uventet formdupp per nå, etter en helt utrolig fjorårssesong. Maguire... ja, du skjønner tegninga.

Mener og at det er rent vas at Ronaldo er blitt dårligere eller viser alvorlige tegn på aldring. Han er naturligvis ikke den samme spilleren han var i Real Madrid. Det ville vært umenneskelig. Men han spiller heller ikke samme rolle. Han er per nå en spydspiss, i samme gate som Harry Kane og Lewandowski. Kane er svingod, spesielt som tilretteligger, men Ronaldo er fortsatt bedre på mange felt, og scorer flere mål. Myten om at han ikke evner å presse er og helt fjern. Han foretrekker det nok ikke, naturligvis, da han er best tjent med å spare energi for avgjørende øyeblikk. Men han er ikke noen Berbatov heller. Han kan presse, om han får svært tydelige instrukser på at det forventes av han om han vil spille. Det har vi sett tegn til i flere kamper i år, og i dag jobbet han utrettelig. Denne kampen vil huskes for et hat-trick, men han spilte faktisk svært god fotball og. Ronaldo er per dags dato i toppen av målscorere i årets PL-sesong, kun toppet av Salah. Salah har og langt flere straffescoringer, så egentlig har de scoret nesten likt antall mål fra open play.

Myten om at han allerede viste tegn til seriøs aldring i Juventus kan og fort avkreftes. En rask titt på målstatistikk og mål-per-kamper-raten i Juventus sier det meste. Han spilte og mye god fotball der, spesielt link-up play med Dybala. Hva som skjedde i garderoben og slikt, kan være så mangt. Kan godt hende han stilte knallharde krav der og. Kan uansett ikke se at Juventus har tatt store steg etter han forsvant. De er fremdeles langt fra å være en av verdens beste fotballag, som da er deres ambisjon.

Han er slik jeg ser det et langt mer naturlig kapteinsemne enn Harry Maguire. De unge spillerne som vil utvikle seg, trenger bare ta 20 % av hans mentalitet ved trening og vinnervilje, og grunnlaget er lagt. Så fremst de råe, naturlige ferdighetene er der, er det som regel disse tingene som mangler hos de som aldri blir bedre enn stallfyll eller sydhavsfarere for midt-tabellslag. Danny Welbeck comes to mind... eksepsjonelt talent, hvor er han nå? Ravel Morrison... the list goes on.

Når det er sagt, så behøver vi naturligvis minst en ny spiss, og helst to. Ronaldo er ikke fremtiden. Han bør ikke spille 3 kamper i uken. Vi kan ikke bygge et langtidsprosjekt rundt han. Han er her for å løfte de som vil og tør løftes, og bygge en grunnmur for hva som skal skje videre, i kanskje 2-3 år til.
Det romantiske rundt Ronaldos tilbakekomst er vel og bra, men helt irrelevant her.

Vi har vært, for å si det pent, ganske ræva i 10 år nå. Og så er det Ronaldo som er problemet? Uten Ronaldo, ville vi ikke spilt kamp i CL til uka, og vi ville allerede i dag vært helt hektet av kampen om topp 4 i PL.
Last edited by Deleted User 595 on 13 Mar 2022, 01:02, edited 6 times in total.
post liked by: Pancho P, Cola2

Otac
Donor
Posts: 956
Joined: 24 Sep 2020, 12:46
Liker gitt: 382
Liker mottatt: 658

So langt har du framsnakke Henderson over DeGea og Ronaldo over alle andre.

Og eg satt nettopp ein pose popcorn i microen 😂😂😂 Good times!
User avatar

messilingard
Moderator
Posts: 4439
Joined: 10 Aug 2018, 14:32
Liker gitt: 2868
Liker mottatt: 9464

@Otac

Dersom du ikke har noe bedre å skrive enn det der kan du ta på en annen arena. Greit nok at man er uenig, men da får du heller komme med et sikkelig innlegg.
post liked by: Pancho P
LoveUnitedHateGlazers
User avatar

Ryder
Posts: 4710
Joined: 03 Jun 2019, 09:59
Liker gitt: 2628
Liker mottatt: 10723

Ronaldo er 37 år gammel, det er i grunnen alt vi trenger å vite.

Hvert eneste mål vi får fra ham, er på lånt tid. Uansett hvor god han måtte være nå (noe som er veldig både/og) så vil det være galskap å gå inn i neste sesong avhengig av Ronaldo. Om han ønsker å være her og spille neste sesong som impact player eller superinnbytter? Perfekt! Men det kommer jo ikke til å skje - enten satser vi på ham eller så gjør vi det ikke.
post liked by: Pink Final, Otac, Blodfink, Cola2

Deleted User 430

Kledelig beskjeden... :hah: :hah:

post liked by: Blodfink, Pink Final, Pancho P, Buchan
User avatar

Pancho P
Donor
Posts: 2590
Joined: 24 Aug 2021, 20:09
Liker gitt: 13432
Liker mottatt: 8650

Er det Frode Kippe? 🤔
post liked by: Buchan, Pink Final
It's Squeaky Bum Time!
User avatar

Cola2
Donor
Posts: 767
Joined: 18 Sep 2021, 04:33
Liker gitt: 5039
Liker mottatt: 1549

En har blitt 37, den andre 44 år.
Begge tilhøre pr dags dato til eierne våre i MU & Tampa

Legger ikke opp likevel

SYV GANGER: Tom Brady har vært med på å vinne Superbowl hele syv ganger. Foto: USA Today Sports / Reuters

I starten av februar meldte NFL-spiller Tom Brady (44) i sosiale medier at han hadde bestemt seg for å legge opp, etter 22 sesonger på toppnivå. Men nå har stjernen i amerikansk fotball ombestemt seg.

– De siste to månedene har jeg innsett at plassen min fortsatt er på banen og ikke på tribunen. Den tiden kommer. Men det er ikke nå, skriver han selv på Twitter.

Han takker familie og lagkamerater for å gjøre det mulig, og sier han kommer tilbake for den 23. sesongen i Tampa.

44-årige Brady spilte 20 sesonger for New England Patriots, før han signerte for Tampa Bay Buccaneers i 2020. Til sammen har han vunnet sju Super Bowls.
post liked by: Pink Final, Pancho P, Buchan, Pwint
User avatar

messilingard
Moderator
Posts: 4439
Joined: 10 Aug 2018, 14:32
Liker gitt: 2868
Liker mottatt: 9464

Forferdelige nyheter for Ronaldo, hans kone og deres familie. Ikke at det spiller noe rolle, men jeg tviler på at han spiller kamp i morgen kveld. Uansett svært triste nyheter.
post liked by: Pancho P, Belfastboy
LoveUnitedHateGlazers
User avatar

Pink Final
Manchester; football, music, fashion, industry, history
Posts: 7611
Joined: 03 Aug 2018, 21:11
Liker gitt: 27271
Liker mottatt: 17791

Det er tøft for dem.
(Har vært igjennom akkurat det samme selv for et kvart århundre siden 🥲)
post liked by: Pancho P, Pangaea, Belfastboy, Buchan
Football Pink Final, Manchester’s saturday Pink - 1904-2000
User avatar

Pangaea
Posts: 2747
Joined: 07 Jul 2020, 03:51
Liker gitt: 3930
Liker mottatt: 5069

Forferdelig triste nyheter, det må være helt grusomt for dem :cry:

Forstår 100% hvis han ikke spiller mot Liverpool. Kan også hende han vil spille, for å fokusere på noe annet, han er ganske spesiell tross alt, og ekstremt kompetativ, men vi får se.

Det ligger ikke akkurat an til at vi knuser Liverpool må jeg si. Halve laget skadet, og nå blir sikkert Ronaldo borte og. Bruno er i bilulykke. Helt vilt egentlig.

Uansett, mine tanker går til Ronaldo og kona/kjæresten nå, og jeg håper de kommer seg over dette grusomme tapet. De gjør vel egentlig aldri helt det, men godt de har andre barn vertfall. Det hjelper helt sikkert.

Trist å høre om din situasjon også @Pink Final :(
post liked by: Pancho P, Pink Final, Belfastboy, Buchan
Post Reply