Re: Ralf Rangnick

76
Av alle treneransettelsene etter Fergie, er denne definitivt den som har gitt meg best magefølelse:

Moyes? Var litt sånn... tja... greit nok. Ikke det beste vi kunne få men kanskje bra nok om laget beholdt flyten. Var så vant til å vinne at jeg ikke helt klarte å se for meg hvor dårlige vi kunne bli, og hvor fort vi ble det.

Van Gaal? Var ganske optimistisk, gjennomtenkt filosofi, men bekymret over rapportene om at Bayern-fansen var drittlei den kjedelige fotballen og at han skulle innføre en helt ny og u-unitedsk stil. Litt "past it"?

Mourinho? Aldri likt ham eller fotballen hans, men ga det en sjanse mest på grunn av "trofégarantien" som fortsatt hang ved ham. Men mente aldri han var rett mann på sikt for klubben. Lave forventninger til morsom fotball, men LVGs United var jo kjeeeeedelige og tenkte at det ikke kunne bli mye verre.

Solskjær? Først og fremst veldig gøy, først og fremst noe annet enn Mourinho. En real fyr som skjønte klubben og hvordan man behandler folk er nok til å gi spillerne en boost og til at fansen kjenner igjen klubben. Men egentlig aldri overbevist om kvaliteten, selv ikke i starten (da vi hadde ekstremt god resultatflyt uten nødvendigvis å spille så bra).

Rangnick: Nok et (slags) stilbrudd, men antagelig minst like nødvendig som bruddet som kom med Solskjær. Virker som en av de aller beste kandidatene som finnes til å lære United å spille moderne fotball på banen og bli en moderne fotballklubb utenfor. Endelig en definert spillestil som samtidig er offensivt orientert, og en klar tanke rundt klubbutvikling som har vist seg å ha suksess.

Mye kan gå galt, så klart, vi har vært United-fans lenge nok til å vite det. Fortsatt vet vi lite om hvor stor reell makt Rangnick får etter mai, og i hvor stor grad klubben er innstilt på å følge rådene hans. Men jeg tviholder på at det ikke er skjebnebestemt at vi MÅ mislykkes med alt. Manchester United har tatt mange dårlige valg de siste ti årene, det betyr ikke at de aldri vil ta noen gode - eller lære av de dårlige. Jeg tror årene med Solskjær satte igang en del selvransaking, og kursen er stort sett justert til det bedre på de fleste områder. Endringene er kommet for seint og går for sakte, men pilene peker rette vei. Jeg tror faktisk de vet hva de får av sterke meninger med Rangnick, hadde de ikke ønsket å gi ham en reell stemme hadde de gått for en mer ren treneransettelse.

Så får folk heller lagre denne posten og vifte med den i trynet mitt den dagen det går på ræva igjen... 😋

Re: Ralf Rangnick

78
Da er det bare å ønske Rangnick velkommen! Han har en stor jobb foran seg med å få det beste ut av United, både lag og klubb.

Er betinget optimist og skal gi han litt tid. Blir spennende dette:-)

Re: Ralf Rangnick

79
Rart at det no plutseleg er gegenpress for alle penga, fra ende til annen, og samtidig ha verdens beste spiller, som overhode ikkje springer etter mann med ball, på bana?! 😅

TA Å BESTEM DÅKE!!

Re: Ralf Rangnick

80
Vi kan vel ihvertfall gi Ronaldo sjansen til å tilpasse seg Rangnick sitt system, før vi slakter han. For det også.
Kongen av understatements
  • Siter
  • Lik ( ) login to like this post
  • Innlegget er likt av: Pink Final, Belfastboy, Pancho P, Steinar Stenseth, Mcilroy, Pangaea

Re: Ralf Rangnick

81
Har skjønt det sånn at Rangnick ofte spiller en slags variant av 4-4-2, enten med diamant eller mer som 4-2-2-2 med to defensive og to mer offensive og bredere midtbanespillere.
Av de to offensive er det lett å tenke seg Bruno som den ene. Men tror den andre plassen kan passe godt både for Donny, Sancho og Lingard - men kanskje til og med Fred? Da kommer Freds pressegenskaper bedre til sin rett, han blir en slags førstelinje som kan skape kaos. Utfordringene på DM blir vi ikke kvitt, men tror vi kan se en revitalisering av enkelte spillere.

Re: Ralf Rangnick

82
Min mening er at det må ryddes litt i stallen nå som Rangnick er kommet. W-B er ikke en god nok fotballspiller til denne form for fotball, der er jeg også usikker på Telles. Bailly forsvinner nok også. Ser også for meg at det kanskje kommer inn to-tre stykker i januarvinduet som passer spillestilen....da forsvinner kanskje Matic, Martial og Mata om de har lyst å spille fotball. Ronaldo blir nok for å selge trøyer og andre kommersielle hensyn...inn med et anker og troppen begynner å se ut som en tropp som Rangnick vil ha...har nettopp snakket med han.

Re: Ralf Rangnick

84
Kan egentlig ikke se for meg at det kommer inn noe mer enn en (midtbane)spiller i januar.

Bailly er et utmerket fjerdevalg på stopperplass, så lenge han selv er motivert til å være det. Med skader på både Varane, Lindelof og Maguire hittil denne sesongen, samt at han forlenget kontrakten sin til 2024 i april, tviler jeg på at han skal noe sted i januar.

Og Wan-Bissaka ikke god nok? Personlig tenker jeg heller motsatt med Rangnick inn: Han har en enorm fysikk og motor, men ofte uten den beste posisjoneringen. Med strengere coaching / drilling av arbeidsoppgaver, tror jeg han kan utvikles til å bli en bedre spiller for oss.
  • Siter
  • Lik ( ) login to like this post
  • Innlegget er likt av: Steinar Stenseth, Ryder, Belfastboy, Pink Final, Canto, Pancho P

Re: Ralf Rangnick

86
red skrev: 30 nov 2021, 12:45 Og Wan-Bissaka ikke god nok? Personlig tenker jeg heller motsatt med Rangnick inn: Han har en enorm fysikk og motor, men ofte uten den beste posisjoneringen. Med strengere coaching / drilling av arbeidsoppgaver, tror jeg han kan utvikles til å bli en bedre spiller for oss.
Tror også det, AWB ser for meg ut som en talentfull men litt forvirra spiller som ikke helt skjønner hvordan han skal løse rollen sin. Og som mangler selvtillit til å blomstre i en setting der det lenge har handlet om å "ta for seg" og ta plass på eget initiativ. Tipper han vil ha veldig godt av detaljerte instruksjoner. Rett og slett slippe å tenke så mye.

Ellers er det vanskelig å spå hvilke spillere som vil blomstre som "systemspillere" og motsatt. Men dersom Solskjær har hatt rett, skal vi være godt fysisk trente og derfor tåle mer løping enn vi har gjort til nå. Og som de fleste som har spilt fotball vet, å løpe med et formål og løping som lykkes oppleves mye mindre slitsomt enn å løpe imellom og forgjeves. Stilen krever selvsagt også reell oppslutning blant spillerne - alle må bli enige om at det er slik vi spiller her. Rangnick har vel sagt at det er den nesten viktigste oppgaven som trener: Å få alle til å forstå og være enige om grunnprinsippene og -oppgavene.

Uten sammenligning forøvrig - det er nok mange grunner til at f.eks Drillo lyktes så godt i sin første periode men ikke senere. Men på 90-tallet hadde han full oppslutning blant spillerne, mens i andre runde ble han opplevd som gammeldags og spillerne mente (sannsynligvis feilaktig) at de var for gode til å trenge å underlegge seg systemet. I Wimbledon giddet jo ingen å gjøre som han sa. At f.eks Liverpool klarer å holde det gående med såpass energikrevende stil over flere år, har nok også mye med Klopps motivatoregenskaper å gjøre. Du er nødt til å være på samme bølgelengde. Kanskje det er derfor Bielsa sliter med at lagene hans som regel faller i kvalitet? Han er jo nærmest halvautistisk, en skikkelig særing. Mangler kanskje de menneskelige, sammensveisende egenskapene?

Re: Ralf Rangnick

88
Det er jo blitt stilt spørsmål ved holdningene til Shaw tidligere, men så tok han seg selv kraftig i nakken i fjor. En sløv Shaw er en dårlig Shaw, og han slipper nok ikke unna med den slags framover.

Re: Ralf Rangnick

89
Den uttalelsen om Shaw kom fra Rangnick i september i fjor. Men som vi vet utviklet sesongen til Shaw seg til å bli den beste han har hatt for United, i tillegg til en svært god prestasjon i sommerens EM. (Derfor ekstra skuffende at både han og Maguire ikke har fulgt opp det denne sesongen).

Re: Ralf Rangnick

90
Interessant pressekonferanse med Rangnick nå. Sier mye fornuftig:

"I gjennomsnitt slipper laget inn to mål i hver kamp, og det er for mye. Min tilnærming er at vi må få mer kontroll over kampene. Kampen mot Arsenal var underholdende for fansen, men for meg som trener er det ikke slike kamper jeg ønsker meg hver uke. Jeg må redusere tilfeldighetsfaktoren, slik at vi har kontroll."

Har tenkt mye på dette, selv i periodene vi har vunnet mye har vi aldri maktet å kontrollere kamper. Gir altfor ofte bort initiativet når vi tar ledelsen, det samme i starten av kampene. Vi har vært gode i underläge og når vi må slå oppover, men evner ikke å styre tettere kampbilder.
Svar

Gå tilbake til «Spillere og ledere»

cron