TV-serier - Topp 5

1
Har sett mye ræl opp i gjennom årene, men så har man serier som brenner seg fast og som man gjerne ser flere ganger. Her er mine:

Urangert:

- LOST
- Prison Break
- Breaking Bad
- Friends
- Game of Thrones


I tillegg må jeg bare nevne "Two guys a Girl and a Pizza Place (Pizzagjengen)" som har vært en av mine favoritter så lenge jeg kan huske. Utrolig undervurdert komi-serie med Ryan Reynolds i en av hovedrollene.

Miniserien Band of Brothers liker jeg også veldig godt og er også en serie jeg har sett mange ganger. The Wire må jeg også nevne. Kanskje burde den vært inne på topplista, men det begynner å nærme seg 10 år siden jeg så denne serien sist, så den har gått litt i glemmeboka.

Til slutt vil jeg bare nevne Sopranos, Seinfeld og The Office som jeg har hørt og lest mye bra om, men som jeg ikke har sett alt av. Sopranos har jeg faktisk prøvd meg på to ganger, men gitt meg i sesong 4 begge gangene, men den er stadig på lista mi.

TV-serier - Topp 5

2
Det var moro med serien «Forviklingar» tidlig på 1980 tallet.
Holder meg allikevel til tiåret etterpå.
Serien «Steg etter steg» (som kona introduserte meg for), kan muligens være noe å se med sin bedre halvdel? Ikke akkurat en serie du ser med en kompis :beer: ;-)

Edit: Steg for steg (step by step) heter serien helt korrekt.

Setter opp noen av de jeg har likt

1: Beverly Hills
2: Married with children (Al Bundy)
3: Friends
4: Seinfeld
5: Kongen av Queens
Sist redigert av Pink Final den 04 feb 2019, 12:15, redigert 1 gang totalt.
Football Pink Final, Manchester’s saturday Pink - 1904-2000

5
- Fargo
- Breaking Bad
- Black Mirror
- The Sopranos
- 24 (!)

Så kan jeg jo nevne noen jeg har sett i det siste som jeg mener alle burde få med seg.
- Escape at Dannemora
- The Ted Bundy Tapes
- The Handmaids Tale
- Sharp Objects

TV-serier - Topp 5

6
Mye bra her tenker jeg, siste jeg fulgte med på var Breaking Bad. Men skal sjekke ut tips.

Forviklingar husker jeg som noe av det første, vi litt eldre vettu Pink, hehehe.

Dallas, Dynastiet og Falcon Crest var det som gikk, that was it. Tidene forandrer seg, heldigvis får man si, når det kommer til TV-underholdning!

Sjekka ut Black Mirror, den var fornøyelig, haha
LUHG!

TV-serier - Topp 5

7
Ikke lett dette heller

1)Friday Night Lights 
https://www.imdb.com/title/tt0758745/
2)Breaking Bad 
https://www.imdb.com/title/tt0903747/?r ... f_=nv_sr_1
3)The Wire 
https://www.imdb.com/title/tt0306414/?r ... f_=nv_sr_1
4)Sons of Anarchy
https://www.imdb.com/title/tt1124373/?ref_=fn_al_tt_1
5)Designated Survivor
https://www.imdb.com/title/tt5296406/?ref_=fn_al_tt_1

Mini serie
Band of Brothers
https://www.imdb.com/title/tt0185906/?r ... f_=nv_sr_1


En side som er bra for å følge med på når neste episode kommer er:
https://next-episode.net

TV-serier - Topp 5

8
1. Corleone
2. Sopranos
3. Forbrytelsen ( Original versjonen, Dansk)
4. Homeland
5. Papirhuset

Setter opp spanske serien Papirhuset på 5th plass på grunn av at jeg har nettopp sett den, og den passer for alle United fans. Og grunnen til det er at den er drit spennende, litt i motsetning til United laget denne sesongen. Hehe og jeg synes den var drita bra jeg.
De som har sett den og mener at kvalitetsmessig ikke er like bra som amerikansk med høyt budsjett kan jeg jo forøvrig skjønne det. 8-)

TV-serier - Topp 5

10
Ja det er jeg enig i. Har sett en del fra Italia også, syns det er bra jeg. Man ser jo at produksjonen ikke har kostet like mye som i de store selskapene i USA. Og at det er litt kultur forskjell, Syns jeg det bare er sjarm over😎
Anbefaler absolutt Papirhuset.
Det et 3 deler ute nå. Del 1 ( 13 epi.) og del 2 ( 9 epi.)hører sammen. Og del 3 og 4 hører sammen. Del 4 kommer 4 april. Gleder meg 8-)
Jeg tror jeg så alle 3 delene på under en uke. Dvs 30 episoder :P
Da jeg Kom til ca epi 7, da gikk det rett og slett ikke ann å gi seg hehe :hah:

Re: TV-serier - Topp 5

11
Som ny på forumet er eg usikker på om Manchester som film/TV-by har vore diskutert. Eg må innrømme at eg sluker det meste av britiske filmar og seriar, men dessverre er Manchester relativt underrepresentert. Dei fleste kjenner kanskje til Cold Feet og Coronation Street, men ikkje ti ville hestar kunne ha fått meg til å sjå fleire enn éin episode av desse. 24 Hour Party People er ein ok film som tar for seg musikkscena i Manchester.

Min personlige favoritt er imidlertid TV-serien Life on Mars som gjekk på norsk TV for ca. 15 år sidan. Her får vi eit fascinerande innblikk i den mancuniske kulturen på 70-talet, med glimrande musikk, tvilsom mote, tøffe typar, sosiale problem og ikkje minst fotball. I éin episode kjem også rivaliseringa mellom United og City til syne.

Serien Cracker med Robbie Coltrane er også verdt å sjå. Kanskje ikkje glansbildet av Manchester, men engasjerande og realistisk.

Re: TV-serier - Topp 5

12
Anbefaler True Detective - knakende bra, og hvis man er opptatt av foto vil man legge merke til høy kvalitet her. Mørkt, stilrent, og meget god komposisjon. Musikk som er valgt passer som hånd i hanske til tema og foto.

Mindhunter er også en meget god serie - Handler om FBI sin utvikling av psykologisk profilering. Producer er David Fincher som har laget filmer som Se7en, Fight Club og Zodiac.

Enige med dere som trekker fram Papirhuset - det er forfriskende å se noe annet enn bare amerikansk. Europa har en annen tradisjon for hvordan ting filmes og vinkles, og det gjør god å komme seg litt vekk fra kameraføring og vinkler som brukes i Hollywood.

Re: TV-serier - Topp 5

13
@Torquemada Den første sesongen av True Detective var stor. Enorme prestasjonar av Harrelson og McConaughey. Eksepsjonelt guffen stemning og flott oppbygging. Eg såg aldri sesong 2, som visstnok er mykje svakare, men nr 3 var eit lite antiklimaks. Uansett er den betre enn det meste som går på TV.

Re: TV-serier - Topp 5

14
Torquemada skrev:01 sep 2021, 20:59 Mindhunter er også en meget god serie - Handler om FBI sin utvikling av psykologisk profilering. Producer er David Fincher som har laget filmer som Se7en, Fight Club og Zodiac.
Denne greide jeg ikke å se. Ble rett og slett satt ut av at han hovedpersonen tydeligvis kun greide å tenke mens han hadde sex med dama si. Gang på gang på gang i de første episodene.
:down: Dette ble for automatisk redigert inn i posten for å hindre dobbel post.
Jeg er ikke noen stor fan av superhelt-filmer/serier eller det meste andre som er basert på grafiske noveller (eller tegneserier, som mange kaller det), men jeg synes at Umbrella Academy er helt fantastisk. Anbefales på det grøveste.

Re: TV-serier - Topp 5

15
Pancho P skrev:01 sep 2021, 21:07 Eg såg aldri sesong 2, som visstnok er mykje svakare
Synes sesong 2 var helt grei - men den greide helt klart ikke å skape den samme stemningen som sesong 1. Sesong 3 er helt klar bedre enn 2, og ikke langt bak sesong 1 etter min mening.
Svar

Gå tilbake til «Film, TV og Musikk»