Manchester Uniteds neste manager

Et norsk forum for diskusjon om alt Manchester United.
Post Reply
User avatar

Topic author
Pink Final
Manchester; football, music, fashion, industry, history
Posts: 7890
Joined: 03 Aug 2018, 21:11
Liker gitt: 29031
Liker mottatt: 19388

Oppretter en egen tråd for dette.
Synes Solskjær tråden bør holdes så ‘ren’ som mulig.
Slik at vi diskuterer ham der, og eventuell ny manager her.
(Så kan vi opprette en egen tråd om/når ny manager er klar).

Hvem bør bli vår neste manager?
Er det slik at de beste managerne takker nei til klubben vår?
Hva bør vi se etter når nestemann skal inn?

Diskuter i vei.
post liked by: Pwint, red, RedTrafford
Football Pink Final, Manchester’s saturday Pink - 1904-2000
User avatar

Pwint
Donor
Posts: 3299
Joined: 16 Oct 2021, 09:39
Liker gitt: 15648
Liker mottatt: 10466

Jeg tror mange managere vil se på det som en stor utfordring å overta en klubb med en så rik historie, et så godt spillemateriale, men med sørgelige resultater de siste 8 årene. Jeg ønsker meg Erik ten Hag. Jeg er enig i at det kan være tøft uten erfaring fra Premier league, men jeg syns han virker oppvakt og dyktig, i tillegg til at spillestilen er sprek og underholdende.
post liked by: Pink Final
“I don’t play against a particular team. I play against the idea of losing.”
— Eric Cantona
User avatar

Topic author
Pink Final
Manchester; football, music, fashion, industry, history
Posts: 7890
Joined: 03 Aug 2018, 21:11
Liker gitt: 29031
Liker mottatt: 19388

Vil ha en manager som kan bygge videre på den stallen vi har nå.
Ikke en som begynner helt på nytt, slik som Solskjær, Mourinho og van Gaal.

Jeg vil ha en manager som har respekt for klubbens historie og verdier, feks bruke egenproduserte spillere så langt det er forsvarlig.

Jeg vil ha en manager som er klart bedre enn Solskjær taktisk.
Om vi skal bytte manager må det oppgraderes der Solskjær har sitt svake punkt.
—————-
Vil de beste managerne til United?
Jeg heller mot nei.
Hvorfor?
Pga mangel på sportslig struktur.
Slik har det i hvert fall hvert, vi har manglet sportslig struktur.
Nå har vi riktignok fått på plass Murtough og Fletcher.
Så er det sikkert flere av dere andre som vet mer enn meg om både Murtough og Fletchers oppgaver.
Bl.a ga @PAK en fin redegjørelse om Murtough her:
Som de andre direktørene i United, som ikke sitter i styret, har han helt sikkert beslutningsmyndighet innenfor sitt budsjett og ansvarsområde. Hva dette er, er det stillingsinstruksen som beskriver. Men som DoF kan man anta det er de fleste saker innen det fotballfaglige som ikke må besluttes på styrenivå eller av Woodward. Det er kun de tyngste sakene som blir avgjort på styrenivå, som feks. kjøp av nye førstelagsspillere eller ansettelse av ny manager. I praksis de sakene som får størst oppmerksomhet i media. I disse sakene tolker jeg det Mitten sa til at Murthoug har en stemme som rådgiver.
Har disse gutta samme ‘bevegelsesfrihet’ som eksempelvis Edwards har hatt i Lfc til å hjelpe manageren?
Da snakker jeg ikke nødvendigvis bare penger, men myndighet til å ta beslutninger.
På snakk om penger.
Eierne har støttet de forrige managerne økonomisk med unntak av sommeren 2018.
Da krana plutselig ble strupet.
Er slik uforutsigbarhet med på å gjøre at feks en kar som Nagelsmann aldri vil bytte Bayern München mot Manchester United?

Tar meg friheten å lime inn et innlegg fra @red i Solskjær tråden.
Drømmearvtageren til Solskjær er sånn sett kanskje Pochettino, som spiller med akkurat den samme 4-2-3-1 formasjonen som Ole, men som jeg er helt sikker på at ville kunne tatt det flere hakk videre mtp struktur og organisering.

Conte derimot har 3-5-2 som sin foretrukne måte å spille på. Dette ville antakelig krevd enda en midtstopper inn. Som de to fremste ville han nok foretrukket Bruno med en av Ronaldo/Cavani/Greenwood. (Kanskje i noen kamper Ronaldo - Cavani, med Bruno som en av tre på midtbanen). Interessant nok det. Men det store problemet er at med 2x vingbacker måtte kantspillerne bidratt like mye defensivt som offensivt. Altså ville det favorisert f.eks. Telles og Dalot. Men hva da med alle våre beste offensive kantspillerne: Rashford, Sancho, Greenwood og Lingard? Det er en helt enorm risiko å kanskje kaste bort tre så gode spillere, som potensielt kan være angrepsrekka vår det neste tiåret, på en manager som ikke vet å verdsette de.

Ten Hag (og 4-3-3) er interessant. Det vil antakelig kreve litt tid å få oss til å spille slik han ønsker (og flere midtbanespillere inn, men det trenger vi uansett managerbytte eller ei). Tenker han er potensielt den neste store manageren i Europa, så gevinsten kunne vært enorm.
post liked by: Pwint
Football Pink Final, Manchester’s saturday Pink - 1904-2000
User avatar

PAK
Donor
Posts: 82
Joined: 24 Oct 2021, 19:20
Liker gitt: 239
Liker mottatt: 154

For meg er det forskjell på om det blir managerbytte nå eller til sommeren. Jeg synes det er på tide med et managerbytte nå, og forholder meg dermed til hva jeg tror er tilgjengelig pt.

Limer inn noe jeg skrev under Solskjærtråden før City kampen:

Jeg mener det er én manager som bør være realistisk å få tak i umiddelbart, som også har vært spiller i klubben som Ole Gunnar, dog en langt kortere periode. Som spiller vant han som OGS store troféer, men som manager har han en betydelig bedre CV. Han har vist seg som lagbygger, taktikker, evne til å håndtere egoer, samt evnen til å få frem unge spillere. Jeg snakker selvfølgelig om; Le Président, Laurent Blanc.

CVen snakker for seg selv:
Bourdeaux er ikke, historisk sett, noe toppklubb i Frankrike. Like vel tok Blanc de til 2. plass i Ligue 1 i sin første sesong, for så å vinne både ligaen og cupen i andre. I Champions League vant de i 2009/2010 sesongen gruppen, med 5 seiere og en uavgjort, forann Bayern Munchen, Juventus og Macabi Haifa. Man kan argumentere for at den franske ligaen ikke er den beste, men da gjør vel det CL prestasjonen til Bourdeaux bare enda større. Fulgte spesielt tett CL i den perioden og ble veldig imponert av det jeg så av Blanc der.

I 2010 overtok han det Franske landslaget i fullstendig kaos, hvor han fikk skikk på sakene, og oppnådde bla. en rekke med 23 kamper uten tap.

I PSG er det flere supportere med som ønsker Blanc tilbake ved roret. De påstår simpelthen at det er den beste fotballen som er spilt i Paris siden inntoget av Qatarske dollars i klubben. Det sier ikke rent lite da de har hatt managere som Ancelotti, Tuchel og Pochentino – da hoppet jeg med viten-og-vilje bukk over Unai Emery. I sin regjeringstid i hovedstadsklubben vant de 11 av 12 hjemlige titler. Problemet var at de ikke kom lengere enn kvartfinalen i CL.

I spillerrekruteringen fikk han skryt for langsiktig tankegang og generelt meget god spillerlogistikk. I tillegg til å hente etablerte stjerner som Cavani og Di Maria ble talent som Marquinos og Lucas Digne hentet. Han forfremmet også spillere som Coman, Kimpembe og Rabiot.

Taktisk foretrekker han 4-3-3 eller 4-2-3-1 system, som sies å ligge nært Luis Enrique og Pep Guardiola. For å sitere en taktisk analyse; “possession-based game with technically superior players, gradual build-up play from the back, sharp passing combined with quick movements and complete freedom to the attackers in the final third”.

Litt stats:
PSG: 173 win 31 draw 16 loss, 78,83% win
France: 16 win 7 draw 4 loss, 59,26 % win
Bordeaux: 94 win 29 draw 36 loss, 59,12% wins

Jeg liker tanken på at han har vært i klubben og den imponerende CVen. I tillegg er det mange argumenter som bygger oppunder «rød trå» til cultrual reboot. Skal ærlig innrømme at jeg ikke husker hans spillerkarriere, men det var vel en spiller Ferguson forsøkte å hente ved flere anledninger, og selv har han innrømmet at han angret på at han ikke dro til United tidligere. Argumentet for å hente han i såpass voksen alder var vel også overfor de yngre spillerne – som sier mye om personligheten. Roy Keane har uttalt at han lot seg imponere av at han var den som trente absolutt mest og best, selv om det bare var 1-2 måneder igjen av kontrakten. Noe som står i sterk kontrast til golfhistoriene. Han har vært lenge borte fra toppfotballen, noe som det kan være ulike årsaker til, og for alt vi vet; kanskje han har tatt 400 studiepoeng i fotballtaktikk og prosjektstyring 8-)

Godtar han en kort kontrakt med opsjon kanskje??
post liked by: Pwint, Pink Final
User avatar

Pancho P
Donor
Posts: 2651
Joined: 24 Aug 2021, 20:09
Liker gitt: 14106
Liker mottatt: 9067

@PAK. Eg ville i si tid ha Blanc som trenar då Ferguson sa takk for seg. Eg synest fotballen som Frankrike og PSG spela under Larry White var svært så underhaldande. Resultata til Bordeaux var også, som du nemner, imponerande.

Likevel er det eit stort spørsmålsteikn ved Presidenten sitt kandidatur. Han har ikkje hatt skikkeleg trenarjobb på fem år og fotballen har utvikla seg ein del i løpet av desse åra. Eg ser at han for øyeblikket trenar Al-Rayyan i Qatar, med middels suksess. No er eg relativt dårleg oppdatert på qatarisk ligafotball, men det høyrest unekteleg litt 'underwhelming' ut.
post liked by: Pwint, Pink Final, PAK
It's Squeaky Bum Time!

Deleted User 480

Blanc høres ut som både et godt og litt usikkert kort. Veldig bra CV. Den PSG-statsen er jo spesielt imponerende. Kan ikke være mange som matcher den! Hans seneste bravader taler vel kanskje mer mot han.
post liked by: Pink Final, Pancho P
User avatar

PAK
Donor
Posts: 82
Joined: 24 Oct 2021, 19:20
Liker gitt: 239
Liker mottatt: 154

Pancho P wrote:12 Nov 2021, 19:33 Likevel er det eit stort spørsmålsteikn ved Presidenten sitt kandidatur. Han har ikkje hatt skikkeleg trenarjobb på fem år og fotballen har utvikla seg ein del i løpet av desse åra. Eg ser at han for øyeblikket trenar Al-Rayyan i Qatar, med middels suksess. No er eg relativt dårleg oppdatert på qatarisk ligafotball, men det høyrest unekteleg litt 'underwhelming' ut.
Enig med du i det. Jeg tror kanksje ikke det fotballfaglige vil være den største utfordringen mht. måten han ønsker at lagene skal spille fotball. Kanskje heller det å håndtere en garderobe igjen. Hva tenker du?
Han var i cupfinalen mot Xavi's lag i fjor.
Personlig legger jeg ikke stor vekt på hvordan han presterer i Qatar. Både kulturforskjeller og språk kan være store utfordringer der. Med få unntak er det vel primært spillere fra midtøsten på laget.

PS. Han har også samme agent som Ronaldo, Jorge Mendes.
User avatar

Pancho P
Donor
Posts: 2651
Joined: 24 Aug 2021, 20:09
Liker gitt: 14106
Liker mottatt: 9067

Om valget står mellom Rodgers, Zidane og Blanc, vil eg nok helle imot Larry. Eg tippar han har nok autoritet til å temme egoa, samtidig som han deler mange av United sine verdiar. Han ligg nok nærmare Pep enn Klopp i filosofi, men det verkar som om han ikkje er like ekstrem på å terpe detaljar som det Guardiola er. Dette med stor individuell fridom i angrep er jo det Solskjær også har fått mykje pes for, men eg trur mange sofataktikarar henger seg litt for mykje opp i det. Fotball er ikkje berre mekaniske pasningar innanfor eit strengt definert system og det er ofte det kreative og geniale som fører til mål. At United under Solskjær kanskje burde ha hatt eit meir tydeleg spelemønster kan derimot diskuterast.
post liked by: Pink Final, Pwint, PAK
It's Squeaky Bum Time!
User avatar

Topic author
Pink Final
Manchester; football, music, fashion, industry, history
Posts: 7890
Joined: 03 Aug 2018, 21:11
Liker gitt: 29031
Liker mottatt: 19388

Republic of Mancunia lanserte Larry White som sir Alex’ etterfølger allerede i 2009.

http://therepublikofmancunia.com/blanc- ... es-please/
post liked by: Pancho P, Pwint, PAK
Football Pink Final, Manchester’s saturday Pink - 1904-2000
User avatar

Blodfink
Donor
Posts: 15127
Joined: 11 Aug 2018, 11:57
Liker gitt: 24977
Liker mottatt: 21182

Finner det merkverdig at ikke Simeone blir listet opp av noen andre enn meg, om noen andre har listet ham opp her inne så fortell meg det gjerne. Jeg kan jo ha blingsa selvfølgelig.

68 % seiere som manager, vinner av ligaen der FCB og RM stort sett herjer fritt. Konstant topplag siden han kom inn i Atl.M.
Går litt trått for ham i år, han trenger miljøskifte, og MUFC trenger ham. Han vil kanskje ikke, og MUFC vil sikkert ikke. En skandale! Han har omstilt seg, hører på fansen til og med. Oppfører seg som en blanding av supporter og diktator på sidelinja. Jeg liker det bare så godt.

En par andre flotte ting er at det vil være litt politisk ukorrekt, og at de fleste ville hatet United enda mer når vi går til topps med ham.

EDIT: Leser alt fra 68 % til 59-60 % seiere, avhengig av hvilket nettsted. Uansett godt nok.
post liked by: TheMonolith
LUHG!
User avatar

red
Posts: 1573
Joined: 29 Jul 2018, 20:36
Liker gitt: 2398
Liker mottatt: 4375

Han signerte ny kontrakt med de i sommer, og er godt på vei til å bygge opp AM til å bli den tredje storklubben i Spania.

For meg så blir det å foreslå Simeone som et mulig alternativ, som om Real Madrid- eller Bayern-fans i 1996 skulle foreslå Sir Alex. Kanskje ikke helt sannsynlig?

Personlig er jeg heller ikke så stor fan av fotballen Atletico Madrid spiller.

Også kan jeg ikke påstå at jeg har fulgt han spesielt nøye, men av det jeg har sett er det noen trekk jeg liker dårlig. Dette inkluderer hvordan han grabber seg i skrittet når de scorer viktige mål, eller ikke hilser på motstanderlagets manager etter kamp om det har gått dårlig.
post liked by: Pwint, Pink Final
User avatar

Blodfink
Donor
Posts: 15127
Joined: 11 Aug 2018, 11:57
Liker gitt: 24977
Liker mottatt: 21182

Jeg ser det heller ikke som sannsynlig at det skjer @red. Og så får vi bare være litt uenige om resten. Angående systemet til Atl. M så har de gått fra 4-4-2 lav blokk til ofte å spille 3 bak med angripende vingbacker. Startet vel smått med det 19/20-sesongen. Hvor venstre vingback (som regel Carrasco) ligger høyere enn høyre VB, de er ikke like defensivt orientert som før, selv om de fortsatt er vanskelige å bryte ned.


Felix dropper inn i banen og gjør det mulig med kombinasjoner eller gir rom for innlegg til de to på topp, som veksler litt på å spille som to nr 10, to nr 9 eller en av hver. Vanskelig å fange opp for motstander. Jeg synes de spiller godt både offensivt og defensivt. Scorer ofte 2-3 mål, samtidig er de mer åpne bakover og slipper inn mer enn normalt denne sesongen. 3-3 borte mot Valencia sist.
2-3 kampen i Madrid mot Liverpool var meget artig. Så igjen: Simeone har vist omstilling og spiller annerledes enn før.
Last edited by Blodfink on 13 Nov 2021, 10:14, edited 2 times in total.
post liked by: Pink Final, TheMonolith, Pancho P, PAK, Pwint, red
LUHG!
User avatar

Topic author
Pink Final
Manchester; football, music, fashion, industry, history
Posts: 7890
Joined: 03 Aug 2018, 21:11
Liker gitt: 29031
Liker mottatt: 19388

Er ikke veldig lysten på Simone, men liker at du forklarer og belyser så bra @Blodfink.
Synes det er generelt høyt nivå i spesielt denne, Solskjær og taktikk og formasjons tråden.
Lærerikt rett og slett 👏
post liked by: Pancho P, Pwint, Blodfink
Football Pink Final, Manchester’s saturday Pink - 1904-2000

Deleted User 430

Blodfink wrote:13 Nov 2021, 09:53 Simeone har vist omstilling og spiller annerledes enn før.
Dette blir på en måte "ildprøven" hans som manager (med en annen spillestil enn den han har lykkes med). Som du sier så går det litt trått i år, og de ligger foreløpig an til å ryke ut av CL. Det tok han nesten 10 år på å komme dit han er nå, mtp. endring av spillestil osv. og jeg tror nok det er en av grunnen til at han ikke nevnes så mye.
Hans hittil foretrukne spillestil er jo ekstremt defensiv og det klinger ikke helt greit i mine United-ører, ihvertfall. Om jeg ikke blingset helt så er det kun 1 av 9 (hele) sesonger laget hans har scoret mer enn 2 mål pr. kamp. Snittet hans som manager i AM ligger på rundt 1,65 mål pr. kamp i ligaen og ca 1,67 pr kamp i alle turneringer.

Defensivt har han helt klart vært rå og han har fått enorme resultater med laget, men passer dette inn i United?
Tror nok han må vise at han klarer å finne balansen mellom det offensive og det defensive i den nye stilen han forsøker å implementere nå, og skape resultater med denne, før han blir nevnt som aktuell for United.
post liked by: Blodfink, Pwint, Pink Final, PAK, Belfastboy, Pancho P, RedTrafford
User avatar

Topic author
Pink Final
Manchester; football, music, fashion, industry, history
Posts: 7890
Joined: 03 Aug 2018, 21:11
Liker gitt: 29031
Liker mottatt: 19388

Fint om vi kan diskutere Zinedine Zidane og andre kandidater i denne tråden 😊
post liked by: Pwint
Football Pink Final, Manchester’s saturday Pink - 1904-2000
Post Reply