Troppen for 22/23

1
Tenkte det var på tide å opprette en tråd der vi diskuterer sammensetning av troppen mot neste sesong (kan ikke se at det finnes en slik tråd, slå gjerne sammen i så fall).

Dette er selvsagt litt farget av den tunge sesongen vi er inne i, og synet på dette kan endres dersom spillere kommer i form - men synes likevel det begynner å hope seg opp flere problemområder i troppen vår:

Keeper: Ikke bekymret nå som De Gea er tilbake i form, selv om vi skulle miste Henderson. Heaton er kapabel til å steppe inn i en sesong eller to til.

Forsvar: Maguire-kollapsen har skapt et ganske stort problem jeg trodde vi skulle unngå. Tuanzebe ser ikke ut til å ha det lille ekstra, Bailly kommer aldri til å bli noen andre enn Bailly. Phil Jones er Phil Jones. Som det ser ut nå, er Lindelöf nødt til å bli en stopper i toppklasse, noe han ikke helt har evnet til nå. Mengi er et spørsmålstegn, kan han ta steget?
På backene er det heller ikke optimalt. AWB har hatt negativ utvikling i år, og det blir en nøkkel å finne ut om han kan tilpasse seg RRs system og stil eller om han faller helt av. Dalot har vært brukbar på plassen hans, men jeg mener vi trenger noe bedre. Kan Ethan Laird være aktuell allerede neste sesong? Shaw har hatt en svak sesong, men tror han vil finne seg selv igjen. Telles ok som backup, men bør ikke være i nærheten av en førsteellever.

Midtbane: En akilleshæl lenge, og den er ikke blitt mindre aktuell. Her har/får vi et problem både med kvalitet og rent antall. Vi har ikke gode nok spillere, og flere er på vei ut. Regner nesten med at Pogba og Donny forsvinner, kanskje også Lingard, mens Matic og Mata nærmer seg pensjon. Da sitter vi strengt tatt igjen med McFred og Bruno.

Angrep: Her nærmer vi oss også en akutt "krise". Martial forsvinner kanskje allerede i januar, Cavani (som er skadet/på reise halvparten av tida) til sommeren. Ronaldo nærmere seg 40, i beste fall får vi én god sesong til ut av ham. Rashford er sørgelig ute av form og har vært det i ca ett år - finner han tilbake til seg selv? Sancho riktignok i ferd med å finne formen, og Greenwood fortsetter utviklingen jevnt og trutt - men blir han god nok allerede neste år til å bære angrepet vårt? Elanga og Diallo er foreløpig store spørsmålstegn, vi kan ikke gamble på at de tar steget allerede neste sesong.

For å oppsummere: Jeg mener vi trenger betydelige investeringer i løpet av kort tid (senest i sommer) - spesielt på midtbanen og på spissplass. Helst to spillere av god kvalitet i hver av lagdelene - og dette er egentlig uavhengig av de nåværende spillernes nåværende form, det er rett og slett for mange på vei bort. Mest akutt på midtbanen, der mener jeg vi bør forsterke allerede i januar.
Forsvaret kan berge noe lenger, dersom Maguire klarer å skjerpe seg noenlunde og dersom Dalot klarer å stabilisere seg på et høyt nivå.

Re: Troppen for 22/23

2
Om du hadde skrive dette for fire månader sidan, ville eg ha vore rivande ueinig med deg. Då såg eg på troppen vår som tilnærma komplett, med unntak av ein defensiv midtbanemann og kanskje eit reellt alternativ til AWB på høgrebacken.

No har alt plutseleg endra seg. Det er faktisk krise i alle lagdelane, bortsett frå på keeperplassen. Det blir spennande å sjå om vi må handle som fulle sjømenn (igjen) eller om spelarane vi har klarer å utvikle seg under RR eller evt hans arvtakar.

Re: Troppen for 22/23

3
Vi trenger mer kvalitet i laget.
Men aller mest trenger vi mye bedre mentalitet i troppen.

Føler de som har fått mest pes av fansen år etter år - de Gea, Jones, Lindelöf, Fred - er spillere med god mentalitet.
Football Pink Final, Manchester’s saturday Pink - 1904-2000

Re: Troppen for 22/23

4
1 ny spiss, 3 nye midtbanespillere, 1 god offensiv back, og 1 ny stopper må inn. Pr. idag er Jones vår beste stopper. Om han spiller som mot Wolves er han selvskreven på laget. Resten kan krige om den andre plassen.

Jeg er klar for å selge halve laget...Nytt byggverk må reises igjen. Et stort problem er Maguire, men han har jeg skrevet om før.

Vi trenger intense, kvikke ballspillere, alle som kommer inn bør være slike spillere, midtbanen vår må fornyes fort som f. De vi har trenger konkurranse.

Og så er jeg bekymret for Rashford, han ligner mer på Martial enn seg selv for tiden. Kroppsspråk etter nok et balltap osv. Hva skjer med gutten??

Han må opp i formen, eller så har vi ikke bruk for ham. Min mening. Vi har i grunn ganske solide konkurrenter til Rashfords plass på laget.
LUHG!

Re: Troppen for 22/23

5
Blodfink skrev: 03 jan 2022, 23:09

Han må opp i formen, eller så har vi ikke bruk for ham. Min mening. Vi har i grunn ganske solide konkurrenter til Rashfords plass på laget.
Har vi? Kanskje akkurat nå, men (senest) om et år er Cavani, Martial og kanskje Ronaldo ute. Så da sitter vi igjen med Sancho, Greenwood og Rashford på kant/spiss. Jeg tør ikke vedde på at Elanga eller Amad tar steget.
Jeg er enig i at det er riktig å benke ham nå og at Rashfords elendige form ødelegger mye for laget - ettersom vi mister det meste av bakromstrussel. Med en god Rashford og Donny på det nivået vi håpte han skulle være på, ville ting sett mye bedre ut.

Re: Troppen for 22/23

6
Får vel hive inn en liten brannfakkel her. Jeg ser mange tenderer mot å finne syndebukker. Der er selvsagt enkeltspillere som er for dårlig/ikke passer inn i enkeltkamper eller totalt sett.

For å ta McTominay som eksempel. Han har alt fra fantastiske via middelmådige til dårlige kamper. Jeg våger påstanden at han ikke er for dårlig for Man.United, men han flyter med på opp og nedturer som de fleste andre. Hva som egentlig skjer med mentaliteten i laget fra Burnley-kampen til Wolves-kampen er jo det store spørsmålet. Som det nevnes og refereres til over her, man ser det tydelig allerede på innmarsj-bilde at noe er "gærent". Phil Jones rager bokstavelig talt over de andre. Det er et påfallende bilde, både direkte og indirekte. Hvem eller hva er det som lager den "sure" stemningen? Det er lett å legge skylden på F.eks McTominay, Matic, Fred eller Ronaldo. Man er vel som kjent ikke sterkere enn sitt svakeste ledd. Jeg mener dog at dette ikke alltid er en spiller eller for den slags skyld samme spiller hver gang.

Jeg er med andre ord veldig enig med @Pink Final i at vi har lett for, kanskje for lett, å finne oss en syndebukk.

Solskjærs tid var nok omme, men "alt går ikke nu så meget bedre". Det vi ihvertfall hadde med Solskjær var smil og noe mer spilleglede, flere angrep og en Cavani som blomstret mer enn han gjør nå.

Jeg leste et sted at selv på en dårlig dag er Bruno blant de beste i sin posisjon. Det er jeg enig i, selv om han nok hadde godt av litt pause, skjønner jeg lite av hvorfor RR vraker han fra start.
Kongen av understatements

Re: Troppen for 22/23

7
Mye bra som blir sagt her, det er klart det er vanskelig å påpeke en bestemt ting som gjør at United sliter. Eller at de så ofte sliter som de gjør. Det har vært en kjensgjerning siden 2010/2011 vil jeg si. Vi hadde selvfølgelig SAF som fikk det beste ut av våre spillere men nedgangskurven begynte allerede da.

Det er veldig lett å peke på syndebukker og legge skylden på det ene og det andre. Men realiteten er at problemet er mye større enn at det kan skives over på individnivå. Som @Pink Final påpeker så trenger vi mer kvalitet. Vi trenger mer mentalitet.

Når et lag spiller bra, så heves selv middelsspillere seg og presterer. Det husker vi jo alle under Uniteds storhetstid. Spillere som aldri var i nærheten av å skinne når de dro til dårligere lag senere i karrieren. Men de skinte i United. Bare for å nevne et eksempel så ser man jo han der Origi, er helt alminnelig spiller men han har en tendens til å levere når de trenger han.

Når det er rusk i maskineriet så blir det vanskelig selv for den beste spiller å levere. Det er en lagidrett, og består av alt fra de på benken til trenerteamet. Som sagt mye skurrer i United, altså da hele organisasjonen fra det sportslige til den daglige driften. Vi er ikke en samlet enhet. Vi er det over en del kamper, men ikke gjennom en sesong. Prestasjonene daler, og det er jo nettopp der gode lag viser at de er gode. Når prestasjonen daler litt så klarer de likevel å bikke seiere til sin favør. De middelmådige spillerne hever seg og leverer litt utenom det vanlige.

Så hva som er galt i United er sånn sett vanskelig å peke på en enkeltting. Er ikke noe fan av å finne en syndebukk og hakke løs der. United må ta tak i disse tingene kollektivt og lage en prestasjonskultur hva gjelder trening, profesjonalitet og selvfølgelig det som skjer på banen. Hvis det ikke er til stedet så kommer vi til å svinge, selv om vi skulle svi av en haug med penger i neste overgangsvindu.

Jeg husker bare en artikkel fra United.no sikkert 10 12 år gammel om ikke eldre. Vi spilte mot Tottenham, og en av de her Tottenham spillerne sa du ser hvorfor United er et vinnerlag. Når de scoret mot oss så jublet selv de på benken som gale. De var euforiske, som om det var de som spilte kampen. Han var imponert over den enorme gleden som ble vist selv på benken. United fremsto som en samlet enhet.

Det er noe som ikke kommer over natten, det er en følelse av kultur og prestasjonskultur som må bygges i en klubb. Det smitter vanvittig over på de andre også.
Jeg mener til vi ikke får de bitene på plass så kommer vi til å slite. Vi kan legge skylden på X,Y og Z men det er neppe løsningen.

Re: Troppen for 22/23

8
For å ta igjen forspranget konkurrentene har må vi jo bare ha troen på Rangnick pr nå. Chelsea-Liverpool nå sist var jo intenst med hardt kollektivt press fra begge lag. City driver jo med det samme. Det er Rangnick-stil over disse.

Det som er mest forunderlig er at tidligere under Solskjær så lyktes United mot bl.a Liverpool og City, for så at alt rakna totalt de siste ukene til Solskjær. United kan jo, men ikke konstant.

For at United skal tette luka til de beste lagene tror jeg det må bygges nytt, jeg vil jo helst at troppen vi har skal klare det. Men er veldig usikker på om det lar seg gjøre. Konkurrentene har bygd nye lag, og de er heldige/dyktige som har fått tak i managere som viser seg å være blant de beste, Liverpool har jo hatt samme manager ganske lenge sammenlignet med de fleste klubber, Pep har også vært ei stund i City. Unntaket her er jo Chelsea som kjører annet opplegg. Men de klarer å henge med å vinne titler allikevel.

Akkurat nå synes jeg det er noe ubalansert over United, ingenting henger sammen liksom. Rare greier. Det er derfor jeg tar en "lettvint" løsning og ønsker ny tropp med flere hurtige, fotballsmarte, tekniske og hardtarbeidende spillere. Med RR inn så har klubben signalisert at de ønsker en mer intens stil. Derfor er det veldig spennende å se hvem som blir den neste manageren, og de neste signeringene.

Mye bra å lese i postene over her.

Ang. Rashford så burde jeg skrevet kommentaren om han i hans tråd. Jeg er bare bekymret for ham, han ser lite glad ut. Mulig han blomstrer opp igjen når gamlegutta er borte. Rashford spilte jo hovedrollen ei stund, og leverte noen meget gode kamper. Men etterhvert så har Ronaldo, Cavani og Sancho kommet inn, Greenwood har tatt steg. Samspillet mellom alle disse inkl. Rashford er det verre med, alle virker litt misfornøyde med hverandre liksom?
LUHG!

Re: Troppen for 22/23

9
Tror det var Bjarte Valen som traff spikeren på hodet i siste sending. @offside er innom det samme over. Kommentaren var at i lagene til SAF, så var summen bedre enn totalen av alle delene. Vi spilte bedre enn vi hadde 'rett' til. Johnny Evans, John O'Shea og et utall andre. Nå er situasjonen snudd på hodet. Vi får mindre ut av laget enn summen av individene skulle tilsi.

For å prøve å ta et litt luftigere perspektiv, så er jeg egentlig mer håpefull for Rangnick to neste år, enn dette halvåret. Begrenset hva han får til på et halvår med en spillertropp som er splittet og i anarki, og hyler til media hvis lunsjen er litt kald.

Hvis han derimot får makt til å gjøre reelle endringer, slik han fikk i Red Bull-systemet, så kan vi kanskje forvente store strukturelle endringer i klubben fra (nesten) topp til bånn, inkludert spillermateriell. Bli kvitt overbetalte primadonnaer og spillere som nærmer seg slutten av karrieren, eller kanskje har bare én stor kontrakt igjen. Få inn yngre, sultne spillere med de riktige holdningene.

Så hører det med til situasjonsbildet, som også Valen nevnte, at det var enklere å gjøre dette fra et litt lavere nivå i Salzburg osv. Mye vanskeligere å kjøpe og selge spillere i en klubb som United, som ser etter de absolutte mest ettertraktede spillerne i verden. Vi kan heller ikke bare kaste penger på problemet inntil vi 'tilfeldigvis' treffer blink, slik Chelsea og Man City har gjort i 15-20 år. "Trøbbel med forsvaret? Kjøp et nytt i sommer." Vi har økonomi til det riktig nok, men ikke eiere til det. Eller rettere sagt: vi hadde hatt økonomi til det uten de verste eierne (sportslig sett) i PL.

Den troppen vi har nå, kommer til å spise opp både Pochettino og Ten Hag også. Solskjær beskyttet spillerne eksternt uansett hva som skjedde, og de spiste opp ham også. Vi har blitt en klubb av kannibaler :-|

Re: Troppen for 22/23

10
Sitter egentlig å tenker på at klubbens hovedfokus bør være å få spillere ut av klubben. Får jeg viljen min til sommeren så forsvinner, Bailly, Jones, Pogba, Mata, Martial, Lingard, Pereira, Henderson, Donny. I tillegg forventer jeg at Cavani forsvinner. Jeg kan også tillate at en av høyrebackene forlater klubben samt muligens Matic dersom vi får inn en erstatter. Tuanzebe er også et navn jeg fort tror vil forsvinne. Da er vi oppe i 13 spillere som jeg mener, eller tror, kan forlate klubben. I tillegg vil det som vanlig være 5-10 spillere på utlån.

Ved dette scenarioet vil vi trenge en, kanskje to, stoppere. To spillere sentralt på midten, mest sannsynlig en backup for Bruno som nr. 10 og en spiss. Kanskje en keeper også, men for min del kan vi godt spille med De Gea og Heaton. Henderson bør bli solgt for å generere inntekt.

Kort fortalt så bør troppen vår slankes betraktelig. Om ikke bare for å redusere svært høye lønnskostnader til spillere som spiller svært lite.
Støtt MUST
LoveUnitedHateGlazers
  • Siter
  • Lik ( ) login to like this post
  • Innlegget er likt av: Steinar Stenseth, Pancho P, Ryder, Pink Final, Pwint

Re: Troppen for 22/23

12
Pangaea skrev.
Vi kan heller ikke bare kaste penger på problemet inntil vi 'tilfeldigvis' treffer blink, slik Chelsea og Man City har gjort i 15-20 år. "Trøbbel med forsvaret? Kjøp et nytt i sommer." Vi har økonomi til det riktig nok, men ikke eiere til det. Eller rettere sagt: vi hadde hatt økonomi til det uten de verste eierne (sportslig sett) i PL.

Ja, det er utrolig godt å tenke på at Manchester United ikke har brukt penger på spillere...de kjøper og kjøper og har de i stallen om de er gode nok eller ei... :|

Re: Troppen for 22/23

13
United har brukt mye penger ja.
Men de er ofte brukt feil.
Ikke styrket i de posisjonene vi trenger mest.
Og brukt på feil tidspunkt.
Masse spillere i noen vinduer, nesten ingen i andre vinduer.
Sommeren 2018 unnlot styret å støtte sin manager etter 2 plass i PL og 2 plass i FA cupen.

Noen kjøp er helt åpenbart ‘plaster på såret’ kjøp.
Slik som van de Beek.
Andre er kjøpt inn fordi NAVNET selger, som Pogba og Sancho (såkalt gratis overgang).

Jeg mener som sagt vi har mange gode spillere ferdighetsmessig.
Det er innstilling det skorter på.
En posisjon vi merkelig nok ikke oppgraderer er den sentrale midtbanen.
Og spesielt den defensive midtbanen.
Her har vi bare én spesialist, Matic.
Og han er altfor dårlig blitt.
Treg med og uten ball.
Fred og McTominay er begge indreløpere.
Van de Beek har ikke vist noe som tilsier at han bør spille for oss.
Pogba er av og på, mest av.
Resten er mer angripere enn midtbane spillere.
Football Pink Final, Manchester’s saturday Pink - 1904-2000

Re: Troppen for 22/23

14
Enig i at det kan skorte på innstillingen, men jeg har lenge etterlyst spillertyper som passer sammen i mentalitet og fotballforståelse. Spillere som klikker sammen og som vet hva den andre gjør i blinde. Til det kjedsommelige så mener jeg at for mange av våre spillere mangler fotballinteligens. Det beste eksemplet på dette er Manchester City...alt kan ikke drilles inn til det kjedsommelige på treningsfeltet...du må ha det i blodet.

Re: Troppen for 22/23

15
Denne dårlige innstillingen er i so fall ikkje noko spillere er ikkjøpt med, men har fått i United.

Ergo trenger man å fikse dette, ikkje selge å kjøpe.
Om man ikkje fikser det, so vil også nye spillere få dårlig innstilling.
Ronaldos garderobesnakk er ikkje å fikse dårlig innstilling.
Å gestikulere og ha hoftefeste på bana er også dårlig innstilling.

Eg trur den dårlige er ikkje noko berre spillere i United har, men alle i klubben United har fått.
Dette med at det er godt nok med å klare fjerdeplassen fra ledelsen og slike ting er utslagsivende og har slått rot i united.
Svar

Gå tilbake til «Generelt United»